Meny Mer om vår idé

Exempel

Lär dig OBM

Förändring

Ledarskapsutb.

Sagt om oss

Vilka är vi?

Gå med

Kontakt

 

Bakgrund

Idén med DoBasics föddes ur våra erfarenheter att förändring bygger på att några få viktiga saker blir gjorda.

När vi exempelvis lärde ut coachande ledarskap insåg vi att om ledaren inte kan lyssna aktivt så faller det mesta i metoden.

När vi sen övade aktivt lyssnande mer upptäckte vi att om man inte förstår vikten av att spegla så missar man oftast det viktiga i samtalet.

Utan färdigheten i att spegla, det vill säga att återberätta vad man tror att talaren har sagt, blir man ingen bra coachande ledare.

En kärnfärdigheten i ledarskap är alltså att kunna spegla. Aktivt lyssnande är ett av verktygen i metoden coachande ledarskap. Att spegla är kärnfärdigheten utan vilken man inte lyckas med det coachande ledarskapet.

Inlärningspsykologin lär oss vad som styr vårt betende och hur vi förändrar beteenden. Genom att identifiera kärnfärdigheterna och lära ut dem med hjälp av inlärningspsykologin ger vi den sista pusselbiten till förändring. Det som får det att hända - DoBasics.

En person som lyssnade på en av våra presentationer utbrast: ”Jag känner mig dum! Att vi inte kom på detta själva. Det är ju så självklart!”