Meny Mer om vår idé

Exempel

Lär dig OBM

Förändring

Sagt om oss

Vilka är vi?

Gå med

Kontakt

 

Om DoBasics

Vår egen erfarenhet av ledarskap på olika nivåer har lärt oss hur det är att vara ledare. Utbildningar av olika slag har gett oss verktygen att hantera människor så att saker händer.

Leif E Andersson

Efter att ha läst datavetenskap och arbetat sex-sju år i mjukvarubranschen med support, projektledning, försäljning, marknadsföring samt företagsledning läste Leif till psykolog.

Sedan 1995 har han arbetat som konsult i eget bolag samt varit VD för ett projektutbildningsföretag, Idékraft. Hans formella utbildning är två magister- examina från Uppsala Universitet, legitimerad psykolog (inriktning inlärningspsykologi/KBT).

Leif skrev den första boken på svenska om OBM, "OBM - Ledarskapets psykologi". En av tio nominerade till "Årets HR bok 2010". Nästa bok "Psykologi för projektledare" blev årets projektledarbok 2015.

Han startade den första av Sveriges Psykologförbunds Specialistråds godkända Specialistutbildning i OBM.

leif@dobasics.se

tel: 070-749 56 65

twitter: @LeffeE

Magnus Johansson

Leg. psykolog med bakgrund som IT-konsult och VD. Arbetat sedan 2008 som konsult inom ledarskaps- och organisationsutveckling samt projekthantering utifrån OBM och ACT. Har ett särskilt intresse för beteendeförändring inom miljö- och hållbarhetsfrågor, samt hur vi kan använda beteendevetenskap inom politik och folkhälsa.

Arbetar även med grupputveckling i det internationella projektet ProSocial, en metod som bygger på nobelpristagaren Elinor Ostroms forskning om effektiva grupper, i kombination med Acceptance and Commitment Training (ACT).

I september 2017 började Magnus doktorera vid Högskolan i Oslo och Akershus, under handledning av Ingunn Sandaker och Anthony Biglan. Fokusområden för forskningen är mätning och implementering av faktorer som skapar välmående och välfungerande grupper och organisationer.

magnus@dobasics.se

tel: 070-288 61 40

twitter: @pgmjoh

blogg: medium.com/@pgmjoh