Meny Mer om vår idé

Exempel

Lär dig OBM

Förändring

Ledarskapsutb.

Sagt om oss

Vilka är vi?

Gå med

Kontakt

 

Om DoBasics

Vår egen erfarenhet av ledarskap på olika nivåer har lärt oss hur det är att vara ledare. Utbildningar av olika slag har gett oss verktygen att hantera människor så att saker händer.

Leif E Andersson

Efter att ha läst datavetenskap och arbetat sex-sju år i mjukvarubranschen med support, projektledning, försäljning, marknadsföring samt företagsledning läste Leif till psykolog.

Sedan 1995 har han arbetat som konsult i eget bolag samt varit VD för ett projektutbildningsföretag, Idékraft. Hans formella utbildning är två magister- examina från Uppsala Universitet, legitimerad psykolog (inriktning inlärningspsykologi/KBT).

Leif skrev den första boken på svenska om OBM, "OBM - Ledarskapets psykologi". En av tio nominerade till "Årets HR bok 2010".

Nästa bok "Psykologi för projektledare" blev årets projektledarbok 2015.

"OBM Boken - Psykologi för ledare" blev årets projektledarbok 2020. Samma år kom "De sociala superkrafterna - verktyg för bra relationer".

Han startade 2008 den första av Sveriges Psykologförbunds Specialistråds godkända Specialistutbildning i OBM, är tidningen Chefs expert på ledarskap, har fått en Oustanding Achievement Award av internationella OBM Network.

leif@dobasics.se

tel: 070-749 56 65

twitter: @LeffeE

Peter Fichtel

Leg. Psykolog, KBT-inriktning, certifierad inom OBM. Peter har arbetat drygt 35 år med beteendeförändringar. Först som klinisk psykolog med cancer och smärtpatienter. Sedan på företagshälsovård med stress-och utmattningssyndrom.

Han har varit chef i såväl privat som offentliga organisationer. De 20 senaste åren har han inriktat sig på chefs- och ledarutveckling i både privat och offentlig verksamhet.

Han har varit ansvarig för chef- och ledarutveckling på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han har genomfört chef- och ledarutbildningar i flera stora privata organisationer.

Peter arbetar idag med individuell chefshandledning, ledningsgruppsutveckling, utbildning/fortbildning av chefer och ledare. Han har en gedigen erfarenhet av att leda och driva långvariga förändrings- och utvecklingsprojekt

Peter är medförfattare till två två böcker.
-”Riktning och Lust ” som är en introduktion till beteendepsykologi och ledarskap, samt ”Guide till framgångsrika förändringsarbeten” som är en tydlig vägledning hur du steg för steg får med dig folk i förändringsarbetet.

peter@dobasics.se

tel: 073-926 92 22